HTML

TavIR

A TavIR honlapcsalád újdonságainak bemutatása. Ez lehet kiállítás, utazás, arduino-elektronika, oktatás. De gyakorlatilag bármi más, számomra érdekes anyag is....

Honlap-család

TavIR - Főoldal

TavIR-AVR - Elektronika, programozás, Bascom, AVR-chipek

PC-TavIR - PC kiegészítők

Nagy-Csányi-Kárász: Arduino (foglalkozások intelligens anyagokkal és eszközökkel) - Könyvelemzés

2010.08.15. 10:44 TavIR

Az első papír alapú könyv a kielemzés tárgyában:
Nagy-Csányi-Kárász: Arduino (foglalkozások intelligens anyagokkal és eszközökkel) nevet viseli. 1700-2100 Ft közt kapható meg, 90 oldal.
Végre egy magyar nyelvű könyv - egyszer élünk alapon megvettem.
Hát....
Egy EU-s projekt épült köré - egy honlap, iskolai oktatás és egy könyv. Tanárok írták, nem igazán felhasználóbarát. Néhány helyen a megfogalmazás szakmailag pongyola (jobb érzésű műszerész visítófrászt kap).
A belsejében - gondoltam - az ARDUINO felépítése illetve működése és az ARDUINO keretprogram használata lesz benne. Tévedtem.
Szép nagy rajzok és képek - mely inkább foglalják az oldalt, mint hasznos információ tartalommal bírna. Az AMICI vizuális keretrendszert mutatja be és a LED-villogást, IO-kezelést, illetve néhány szenzorlehetőséget. Ezzel el is megy a könyv első 50 oldala. Utána pedagógiai segédlet ill. leírás, hogy amikor ezzel fogallkoztak miket készítettek (programkód, építési leírás nincs igazán, csak fotó (fekete-fehér(újságszintű)+szöveg)...
A végén egy tanmenet szerűség (vázlatnak jó esetleg). A könyvben használ fogalmakat (pl. PWM) ami sem feloldásra, sem megmagyarázásra nem kerül a felbukkanásakor.
Eredmény: A könyv elkészült, de nem adnék érte pénzt. Angol nyelven a http://www.arduino.cc oldalon sokkal több és részletes infó van (igaz angol).

Honlapon a kapcsolódó fórum

Szólj hozzá!

Címkék: könyv ismertető arduino

A bejegyzés trackback címe:

https://tavir.blog.hu/api/trackback/id/tr952222834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.