HTML

TavIR

A TavIR honlapcsalád újdonságainak bemutatása. Ez lehet kiállítás, utazás, arduino-elektronika, oktatás. De gyakorlatilag bármi más, számomra érdekes anyag is....

Honlap-család

TavIR - Főoldal

TavIR-AVR - Elektronika, programozás, Bascom, AVR-chipek

PC-TavIR - PC kiegészítők

PS3jailbreak - újabb felvonás (PSGrade)

2010.12.16. 14:49 TavIR

A Playstation 3 kiegészítésének újabb felvonása zajlik. december elején felreppent a hír, hogy a 3.41 utáni firmware-t tartalmazó PS3-ak is kiokosíthatóak biztonsági másoltú játékok futtatására, egyedi szoftverek telepítésére. Ezt az AT90USB162 chipre kifejlesztett PSJailbreakra új szoftver feltöltésével lehet elérni.

A folyamat során először az új firmware segítségével a PS3 3.5x szervízmenüjébe kell belépni, majd innen a 3.41-es firmware-t visszarakni az eszközre.

A hiba kihasználása során a szerviz/szolgáltatáskezelő rutin (szintén) buffertúlcsordulását használták ki.

Egyes pletykék szerint a beépített bootfolyamatba is sikerült belenyúlni és az ún. MasterKey is kiszivárgott. Ennek segítségével a teljes gép felett át lehet venni a hatalmat :). most hogy ez jó-e vagy sem - mindenki döntse el maga.

A PS3 jailbreak / groove / PSGrade / PSGroove / PSFree hardware alapja USB miniillesztő néven folyamatosan elérhető a TavIR oldalán (ez is AT90USB162 chippel szerelt):

PSGRoove PSGrade jailbreak Miniillesztő

Az eszköz külső háttértárat (24LC128) illetve DS1820 hőmérőt is kezel - hátha nem csak PS3-hoz akarja valaki használni... És a FLIP segítségével még mindíg frissíthető:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: ps3 chip flip demopanel at90usb162 avr duino/162usb psgroove ps3jailbreak psjailbreak

A bejegyzés trackback címe:

https://tavir.blog.hu/api/trackback/id/tr52519697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása